Àula Gastronòmica i Celler dels Sumillers

+ Bus Alícia

Activitats organitzades per Divendres 19

 

Moderador: Xavier Agulló

12.00 – 12.45 h Acte d’inauguració oficial de Mercat de Mercats 2012 Ajuntament de Barcelona i Generalitat de Catalunya. Presentat per Fermí Puig.

12.45 – 13.30 h El Bulli a l’abast. Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañes, Restaurant Compartir (Cadaqués).

Moderador: Salvador Garcia-Arbós

La tonyina roja de l’Ametlla de Mar. Grup Balfegó.

17.00 – 17.45 h L’espectacle del ronqueo en directe. Grup Balfegó (l’Ametlla de Mar).

17.45 – 18.30 h La tonyina en la tradició culinària catalana. Josep Margalef, Restaurant. El Molí dels Avis (l’Ametlla de Mar).

18.30 – 19.15 h Creativitat fàcil amb la tonyina. Marc Miró, Restaurant La Llotja (l’Ametlla de Mar).

19.15 – 20.00 h Receptes japoneses amb tonyina per
a tothom. Anna Saura i el mestre Yukihiko Shidara-Tan, Restaurant Icho (Barcelona).

 

17.45 – 18.45 h Tast de vins CRDO Ribeiro. Blancs de Ribeiro. El caràcter d’un vi amb arrels.

19.15 – 20.00 h Tast de vins i embotits tradicionals catalans. Josep Dolcet, Confraria del Gras i el Magre-Fundació Oficis de la Carn. Josep Roldán, Associació Catalana de Sumillers (ACS).

15.30 – 18.00 h Accés lliure a les instal·lacions del Bus Alícia.

18.00 – 19.00 h Visita guiada del Bus Alícia.

19.00 – 20.00 h Taller familiar. El viatge del menjar: de l’hort a la panxa.

__________________________________________________________________________

Dissabte 20

  

Moderador: Xavier Agulló

11.00 – 11.45 h Els secrets de la gamba de Palamós. Joan Cuadrat, Espai del Peix de Palamós. Patronat Turisme Costa Brava Girona.

11.45 – 12.15 h Platets ràpids però exquisits. Quim Márquez, Bar Quim de la Boqueria (Barcelona).

12.15 – 13.00 h La cuina del Delta. Jordi i Joan Enric Vidal, Hotel Can Batiste (Sant Carles de la Ràpita). La Ràpita Cuina Agència Catalana de Turisme.

13.00 – 13.30 h Ceviches i tiraditos. Santiago Forero, Restaurant Tanta – Gastón Acurio (Barcelona).

13.30 – 14.00 h Flammkuchen: la pizza alsaciana. Fàbrica Moritz Barcelona. Cerveses Moritz.

Moderadora: Carme Gasull

16.30 – 17.15 h Tapes amb diversió. Xavier Jovells 
i Marc Cuenca, Restaurant Els tres porquets (Barcelona).

17.15 – 18.00 h Vegetals amb molta gràcia. Oriol Ivern Restaurant Hisop (Barcelona) Eduard Soley, verduler del Mercat de la Boqueria. Institut Municipal de Mercats de Barcelona.

18.00 – 18.45 h Cuina en miniatura. Albert Ventura, Restaurant Coure (Barcelona) Lídia Castelló – Lagrana del Mercat de la Llibertat. Institut Municipal de Mercats de Barcelona.

18.45 – 19.30 h Jugant amb el mercat. Artur Martínez, Restaurant Capritx (Terrassa). Cuina Vallès – Diputació de Barcelona.

 

11.30 – 12.15 h Tast de vins de Barcelona: des d’Alella al Penedès. Rafael Blanco, Restaurant La Terrassa del Museu (Terrassa). Diputació de Barcelona.

12.30 – 13.15 h Tast de vins CRDO Ribeiro. Blancs de Ribeiro. El caràcter d’un vi amb arrels.

13.30 – 14.15 h Montsant. Antoni Ripoll, Celler Pascona. Denominació d’Origen Montsant .

17.00 – 17.45 h Descobreix el món del cafè. Joan Ollé, mestre torrador de Marcilla. Cafès Marcilla.

18.00 – 18.45 h Patata Progress Experience. El blogger Òscar Gómez (decuina.net) i comerciants dels Mercats de Barcelona s’enfronten al repte definitiu! Institut Municipal de Mercats de Barcelona.

19.00 – 19.45 h Tast de caves catalans. Juan Muñoz, president de l’acadèmia de Sumillers PIMECAVA.

10.30 – 11.00 h Accés lliure a les instal·lacions 
del Bus Alícia.

11.00 – 12.00 h Visita guiada del Bus Alícia.

12.00 – 13.00 h Taller de cuina. La cuina de Barcelona a través de la història.

13.00 – 14.00 h Taller de cuina. Cuina coreana. L’últim secret de l’orient.

15.30 – 17.30 h Accés lliure a les instal·lacions 
del Bus Alícia.

17.30 – 18.30 h Taller familiar. Aquí no es llença res!

18.30 – 19.30 h Taller familiar. Cuinem ràpid, sa i fresc… al microones!

19.30 – 20.00 h Visita guiada del Bus Alícia.

ACTIVITATS LÚDIQUES:

13:30 i a les 17:30 h   Batucada amb “Batukats de l’ala”. Barcelona

__________________________________________________________________________

DIUMENGE 21

 

Moderador: Xavier Agulló

11.00 – 11.30 h La tradició Ruscalleda. Raül Balam, Restaurant Moments. Hotel Mandarin Oriental (Barcelona).

11.30 – 12.15 h Els sabors de l’Empordà a casa.
Jordi Garrido, Hotel Mas de Torrent (Torrent) Cuina de l’Empordanet.

12.15 – 13.00 h Les receptes de sempre de Barceloneta. Cuina. Josep Ma Garcia, Restaurant Can Solé (Barcelona). Barceloneta Cuina – Agència Catalana de Turisme.

13.00 – 13.45 h Les tapes clàssiques de BCN. Carles Abellán, Restaurant Tapas 24 (BCN).

Moderador: Salvador Garcia-Arbós

16.30 – 17.00 h Els productes de temporada. José Antonio Santiago i Victoria Estrada, Restaurant Cuines – Mercat Santa Caterina (Barcelona).

17.00 – 17.45 h Cuina de mercat amb un toc. Oriol Llavina, Restaurant MerCat (Vilafranca del Penedès).

17.45 -18.15 h Xina, Japó, Tailàndia, Vietnam…
Albert Raurich, Restaurant Dos Palillos (Barcelona).

18.15 -19.00 h Especialitats d’Osona. Nandu Jubany, Restaurant Can Jubany (Calldetenes – Barcelona).

 

11.30 – 12.15 h La Tavella: agricultura ecològica i compromís social. Amb la participació d’Adam Martin, periodista, escriptor i co-fundador de la revista digital etselquemenges.cat i Jordi Llauradó, La Tavella.

12.30 – 13.15 h Tast de vins de l’Empordà – Ruta del vi. Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

13.30 – 14.15 h Louis Moritz: El cerveser que et porta de vins. La ruta que va fer Louis Moritz des d’Alsàcia a Barcelona. Cerveses Moritz.

16.45 – 17.30 h Tast de vins i formatges catalans. Enric Canut, expert en formatges, ACREFA. Xavier Ayala, Associació Catalana de Sumillers (ACS).

18.00 – 19.00 h Del gin tonic al vodka tonic. Tast i tècniques de preparació. Fever-Tree i Sergio Estévez.

10.30 – 12.00 h Accés lliure a les instal·lacions del Bus Alícia.

12.00 – 13.00 h Taller familiar. Cuinem ràpid, sa i fresc…
al microones!

13.00 – 14.00 h Taller de cuina. Cuinar amb l’oli d’oliva verge extra català.

15.30 – 17.00 h Accés lliure a les instal·lacions del Bus Alícia.

17.00 – 18.00 h Taller familiar. Tinc gana i no tinc temps 2.0

18.00 – 19.00 h Taller de cuina. Cuina coreana. L’últim secret de l’Orient.

ACTIVITATS LÚDIQUES:

11:30 i a les 13:00 h   Ballada de sardanes amb la Cobla Mediterrània

Agrupació Cultural Folclòrica de Barcelona.

Deixa un comentari