+ Bus Alícia
Activitats organitzades per Divendres 19
Moderador: Xavier Agulló
12.00 – 12.45 h Acte d’inauguració oficial de Mercat de Mercats 2012 Ajuntament de Barcelona i Generalitat de Catalunya. Presentat per Fermí Puig.
12.45 – 13.30 h El Bulli a l’abast. Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañes, Restaurant Compartir (Cadaqués).
Moderador: Salvador Garcia-Arbós
La tonyina roja de l’Ametlla de Mar. Grup Balfegó.
17.00 – 17.45 h L’espectacle del ronqueo en directe. Grup Balfegó (l’Ametlla de Mar).
17.45 – 18.30 h La tonyina en la tradició culinària catalana. Josep Margalef, Restaurant. El Molí dels Avis (l’Ametlla de Mar).
18.30 – 19.15 h Creativitat fàcil amb la tonyina. Marc Miró, Restaurant La Llotja (l’Ametlla de Mar).
19.15 – 20.00 h Receptes japoneses amb tonyina per a tothom. Anna Saura i el mestre Yukihiko Shidara-Tan, Restaurant Icho (Barcelona).
17.45 – 18.45 h Tast de vins CRDO Ribeiro. Blancs de Ribeiro. El caràcter d’un vi amb arrels.
19.15 – 20.00 h Tast de vins i embotits tradicionals catalans. Josep Dolcet, Confraria del Gras i el Magre-Fundació Oficis de la Carn. Josep Roldán, Associació Catalana de Sumillers (ACS).
15.30 – 18.00 h Accés lliure a les instal·lacions del Bus Alícia.
18.00 – 19.00 h Visita guiada del Bus Alícia.
19.00 – 20.00 h Taller familiar. El viatge del menjar: de l’hort a la panxa.
__________________________________________________________________________
Dissabte 20
Moderador: Xavier Agulló
11.00 – 11.45 h Els secrets de la gamba de Palamós. Joan Cuadrat, Espai del Peix de Palamós. Patronat Turisme Costa Brava Girona.
11.45 – 12.15 h Platets ràpids però exquisits. Quim Márquez, Bar Quim de la Boqueria (Barcelona).
12.15 – 13.00 h La cuina del Delta. Jordi i Joan Enric Vidal, Hotel Can Batiste (Sant Carles de la Ràpita). La Ràpita Cuina Agència Catalana de Turisme.
13.00 – 13.30 h Ceviches i tiraditos. Santiago Forero, Restaurant Tanta – Gastón Acurio (Barcelona).
13.30 – 14.00 h Flammkuchen: la pizza alsaciana. Fàbrica Moritz Barcelona. Cerveses Moritz.
Moderadora: Carme Gasull
16.30 – 17.15 h Tapes amb diversió. Xavier Jovells i Marc Cuenca, Restaurant Els tres porquets (Barcelona).
17.15 – 18.00 h Vegetals amb molta gràcia. Oriol Ivern Restaurant Hisop (Barcelona) Eduard Soley, verduler del Mercat de la Boqueria. Institut Municipal de Mercats de Barcelona.
18.00 – 18.45 h Cuina en miniatura. Albert Ventura, Restaurant Coure (Barcelona) Lídia Castelló – Lagrana del Mercat de la Llibertat. Institut Municipal de Mercats de Barcelona.
18.45 – 19.30 h Jugant amb el mercat. Artur Martínez, Restaurant Capritx (Terrassa). Cuina Vallès – Diputació de Barcelona.
11.30 – 12.15 h Tast de vins de Barcelona: des d’Alella al Penedès. Rafael Blanco, Restaurant La Terrassa del Museu (Terrassa). Diputació de Barcelona.
12.30 – 13.15 h Tast de vins CRDO Ribeiro. Blancs de Ribeiro. El caràcter d’un vi amb arrels.
13.30 – 14.15 h Montsant. Antoni Ripoll, Celler Pascona. Denominació d’Origen Montsant .
17.00 – 17.45 h Descobreix el món del cafè. Joan Ollé, mestre torrador de Marcilla. Cafès Marcilla.
18.00 – 18.45 h Patata Progress Experience. El blogger Òscar Gómez (decuina.net) i comerciants dels Mercats de Barcelona s’enfronten al repte definitiu! Institut Municipal de Mercats de Barcelona.
19.00 – 19.45 h Tast de caves catalans. Juan Muñoz, president de l’acadèmia de Sumillers PIMECAVA.
10.30 – 11.00 h Accés lliure a les instal·lacions del Bus Alícia.
11.00 – 12.00 h Visita guiada del Bus Alícia.
12.00 – 13.00 h Taller de cuina. La cuina de Barcelona a través de la història.
13.00 – 14.00 h Taller de cuina. Cuina coreana. L’últim secret de l’orient.
15.30 – 17.30 h Accés lliure a les instal·lacions del Bus Alícia.
17.30 – 18.30 h Taller familiar. Aquí no es llença res!
18.30 – 19.30 h Taller familiar. Cuinem ràpid, sa i fresc… al microones!
19.30 – 20.00 h Visita guiada del Bus Alícia.
ACTIVITATS LÚDIQUES:
13:30 i a les 17:30 h Batucada amb “Batukats de l’ala”. Barcelona
__________________________________________________________________________
DIUMENGE 21
Moderador: Xavier Agulló
11.00 – 11.30 h La tradició Ruscalleda. Raül Balam, Restaurant Moments. Hotel Mandarin Oriental (Barcelona).
11.30 – 12.15 h Els sabors de l’Empordà a casa. Jordi Garrido, Hotel Mas de Torrent (Torrent) Cuina de l’Empordanet.
12.15 – 13.00 h Les receptes de sempre de Barceloneta. Cuina. Josep Ma Garcia, Restaurant Can Solé (Barcelona). Barceloneta Cuina – Agència Catalana de Turisme.
13.00 – 13.45 h Les tapes clàssiques de BCN. Carles Abellán, Restaurant Tapas 24 (BCN).
Moderador: Salvador Garcia-Arbós
16.30 – 17.00 h Els productes de temporada. José Antonio Santiago i Victoria Estrada, Restaurant Cuines – Mercat Santa Caterina (Barcelona).
17.00 – 17.45 h Cuina de mercat amb un toc. Oriol Llavina, Restaurant MerCat (Vilafranca del Penedès).
17.45 -18.15 h Xina, Japó, Tailàndia, Vietnam… Albert Raurich, Restaurant Dos Palillos (Barcelona).
18.15 -19.00 h Especialitats d’Osona. Nandu Jubany, Restaurant Can Jubany (Calldetenes – Barcelona).
11.30 – 12.15 h La Tavella: agricultura ecològica i compromís social. Amb la participació d’Adam Martin, periodista, escriptor i co-fundador de la revista digital etselquemenges.cat i Jordi Llauradó, La Tavella.
12.30 – 13.15 h Tast de vins de l’Empordà – Ruta del vi. Patronat de Turisme Costa Brava Girona.
13.30 – 14.15 h Louis Moritz: El cerveser que et porta de vins. La ruta que va fer Louis Moritz des d’Alsàcia a Barcelona. Cerveses Moritz.
16.45 – 17.30 h Tast de vins i formatges catalans. Enric Canut, expert en formatges, ACREFA. Xavier Ayala, Associació Catalana de Sumillers (ACS).
18.00 – 19.00 h Del gin tonic al vodka tonic. Tast i tècniques de preparació. Fever-Tree i Sergio Estévez.
10.30 – 12.00 h Accés lliure a les instal·lacions del Bus Alícia.
12.00 – 13.00 h Taller familiar. Cuinem ràpid, sa i fresc… al microones!
13.00 – 14.00 h Taller de cuina. Cuinar amb l’oli d’oliva verge extra català.
15.30 – 17.00 h Accés lliure a les instal·lacions del Bus Alícia.
17.00 – 18.00 h Taller familiar. Tinc gana i no tinc temps 2.0
18.00 – 19.00 h Taller de cuina. Cuina coreana. L’últim secret de l’Orient.
ACTIVITATS LÚDIQUES:
11:30 i a les 13:00 h Ballada de sardanes amb la Cobla Mediterrània
Agrupació Cultural Folclòrica de Barcelona.