Comencem a publicar al bloc les receptes dels plats elaborats a les augles segons ens les envien els mateixos restauradors que hi van participar. En aquestes línies, cuina japonesa amb la tonyina com a producte estelar… de la mà de l’Anna Saura i del mestre Yukihiko Shidara-Tan, del restaurant Icho (Barcelona).
MAGURO NO SUMISOAE
(Tonyina amb vinagre i miso)
Ingredients:
40-50gr. Tonyina
25gr. Alvocat (1/8 alvocat)
20gr. Salsa sumiso
2gr. Ceba tendra (part blanca)
Elaboració:
Escaldar la tonyina i tallar-la a daus junt amb l’alvocat.
Per fer la salsa “sumiso”, preneu uns 14 grams de miso, un gram de sucre i 5 gams de vinagre d’arròs. Feu una mescla en un bol i després hi poseu la tonyina i l’alvolcat que heu tallat. Talleu la ceba en juliana.
YOSINOAGE DE TONYINA (TATSUTA AGE)
Ingredients:
150 gr. tonyina
50 gr. Salsa de Soja
50 gr. Mirin
Gengibre
50 gr. Fècula de Kuzu (Dissoldre amb aigua)
1 fulla de Shiso
Un quart de llimona
Elaboració:
Mescleu la salsa de soja, el mirin i el gengibre. Poseu-hi la tonyina i la deixeu marinar a la salsa aproximadament una hora i mitja. Disoleu la fècula de Kuzu amb aigua i l’aboqueu al marinat. Aleshores preneu la tonyina i la poseu en una paella amb l’oli a uns 160 graus. Per muntar el plat, coloqueu una fulla de shiso i la llimona.
SASHIMI DE TONYINA
Ingredients:
100 gr. Tonyina
50 gr. Nap Daicon
1 fulla de Shiso
Brots de temporada
Wasabi
Salsa de soja
Elaboració:
Fàcil, fàcil: Separeu els lloms de tonyina i talleu en forma de sashimi. Fixeu-vos a les fotografies.
Hola,
He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 20000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.
Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?
Quedem a la teva disposició!
Andreu
Lestevesreceptes.cat
Moltes gràcies! Formem una petita gran família. Gràcies pel teu oferiment. Fins aviat.