Mercat de Mercats comença


Divendres 19 d’octubre.  A les 12 del migdia. A la plaça de la Catedral i a l’avinguda Francesc Cambó. Data, hora i lloc de l’inici de la nova edició de Mercat de Mercats. I esperem que el temps acompanyi… I si plou, també estem preparats.

En aquest bloc hi teniu tota la informació sobre els paradistes i els productes- 38 paradistes dels mercats barcelonins, 51 productors de proximitat i de qualitat amb productes DOP i IGP i 23 cellers de vins i caves catalans, que es podran tastar allà mateix amb la compra d’un tiquet, igual que per a tastar les tapes de l’àrea de cuina de Mercat.

Si el que esteu esperant amb candeletes són les activitats previstes a l’Aula Gastronòmica i al Celler dels Sumillers. Els xefs ens explicaran com preparen els seus plats, els vinaters ens donaran a conèixer novetats i tradicions ( i en alguns casos, acompayant-se de formatges, per si no ho sabíeu). Tapes, cuina en miniatura, els productes de temporada, la cuina d’altres països, la tonyina o  la cuina nostrada. Les activitats a l’Aula es divideixen en cinc eixos: “Barres i tapes singulars“, “Cuina, producte i territori”, “Cuina als Mercats Municipals”, “Tapes del món“ i “ La tonyina roja de l’ Ametlla de Mar “.

Hi comptarem amb Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañes –sortits del Bulli i ara amb restaurant propi, el Compartir de Cadaqués-, Joan Cuadrat, de l’Espai del Peix de Palamós o Quim Márquez, el popular ‘Quim de la Boqueria’.

També ens acompanyaran Jordi i Joan Enric Vidal, de l’hotel Can Batiste (Sant Carles de la Ràpita), Santiago Forero (Restaurant Tanta-Gastón Acurio de Barcelona), Xavier Jovells i Marc Cuenca (Tres Porquets de Barcelona), Oriol Hivern (Hisop de Barcelona), Albert Ventura (Coure de Barcelona), Artur Martínez (Capritx de Terrassa), Raúl Balam (del restaurant Moments, a l’hotel Mandarín de Barcelona), Jordi Garrido (Hotel Mas de Torrent de Torrent), Josep Maria Garcia (Can Solé de Barcelona) i José Antonio Santiago i Victòria Estrada, del Cuines del mercat de Santa Caterina de Barcelona.    Junt amb Carles Abellán (Tapas 24 de Barcelona), Oriol Llavina (MerCat de Vilafranca del Penedès), Albert Raurich (Dos Palillos de Barcelona) o Nandu Jubany del restaurant Can Jubany de Calldetenes, ni paradistes dels mercats barcelonins com Eduard Soley, de la Boqueria, i Lídia Castelló, del mercat de la Llibertat.

El Mercat de Mercats d’aquest any està més que mai a les xarxes: a Instagram, a twitter,  en els blocs de qui escriu sobre gastronomia, amb ‘el Comidista’ com a jurat. Aqui ho teniu tot 

Als paradistes dels mercats de Barcelona els hem proposat un repte: improvisar una recepta amb la patata com a ingredient principal a partir del resultat d’una votació molt particular: el “Patata Progress Experience“.

I si el que us agrada és el tast de tapes que podeu trobar al Mercats, la veritat és que n’hi ha per a tots els gustos. Clica aquí i mira, mira.

Que vagi de gust!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s