Les diverses onades d’immigrants que van arribar al Perú al llarg de la seva història han dotat la cuina peruana actual de cinc influències culinàries: sobre la base de la cuina andina, la dels pobladors autòctons del Perú, s’hi ha anat afegint la cuina espanyola dels descobridors, l’africana portada pels esclaus negres, la xinesa dels treballadors que van arribar per treballar als Andes i la japonesa, dels immigrants d’aquell país arribats a principis del segle XX.
S’acaba d’inaugurar a Barcelona el Tanta, restaurant peruà del xef Gastón Acurio, que també estarà present al Mercat de Mercats. En aquest mateix bloc, Gastón Acurio explica els secrets i misteris del cebiche en un vídeo.
- Cebiche. Plat representatiu de la cuina del Perú, té gran quantitat de varietats locals
- Causa Criolla i Nikkei. Fetes amb patata groga, bitxo i diversos farcits, mostren dues versions d’un mateix plat segons la tradició culinària criolla i la nikkei
- Mini burguer de picanya de bou. Un exemple de les aportacions que els xinesos instal•lats al Perú han fet a la cuina del país
- Aletes chiferes. L’arribada de treballadors xinesos al Perú, que van demanar com a part del seu salari que s’importessin les seves matèries primeres bàsiques, està en l’origen de la cuina chifa
- Salta Nikkei. Plat originat pels immigrants japonesos que van arribar al Perú a principis del segle passat, està elaborat amb ‘pez mantequilla’ o halibut
- Tapao Chaufa. Un altre plat de cuina nikkei, d’origen japonès, amb pollastre i verdures cobert per truita de llagostins i salsa d’all picant
- Carapulcra. La cuina peruana actual és el resultat de la incorporació de les cuines dels nouvinguts al llarg de la seva història, per això també hi ha una important fusió amb la cuina africana portada pels esclaus
- Anticucho de cor de vedella. Típiques broquetes acompanyades de patata, blat de moro i bitxo, originades en la cuina portada al Perú pels africans
- Gastón Acurio. Ànima dels restaurants Tanta, durant la seva estada a Barcelona, el xef ens va preparar un ceviche