Mentre tots disfrutàvem de les tapes, vins, caves, en fi, de tot el que ens oferia aquest any Mercat de Mercats, els professionals dels mercats barcelonins ens van donar consells sobre els aliments. En el vídeo que us oferim, en Josep Lluís Gil, del mercat de la Mercè, a Nou Barris, explica com menjar les ostres.
Quins tipus d’ostres tenim? L’ostra plana i la fonda, ens diu en Josep. Aquí, agrada més la plana, i la seva temporada, millor l’hivern, tot i que també ens apunta que n’hi ha durant tot l’any.
Com preparar-la? Primer, millor aconseguim un punxó per poder obrir l’ostra, escurar una mica, descalçar la carn i llesta! (La bèstia cal que estigui viva, sinó malament!). Li podeu posar llimona o pebre i fins i tot cuinar-la. I ara que ve Nadal, unes ostres poden ser un plat a tenir en compte en els vostres menús de festa.
Us deixem amb el vídeo. Bon apetit!